Недела на современ ирански филм

fajr40 film 00

Со проекцијата на филмот ДЕЦАТА НА РАЈОТ, ремек-дело на Маџид Маџиди, синоќа во Кинотеката на Македонија започна Неделата на современиот ирански филм.

Неделата на ирански филм се одржува по повод 40годишнината од Исламската револуција во Иран. Во холот на Кинотеката на Македонија е поставена изложба на фотографии со достигнувањата на Исламската револуција.

Во шесте вечери на Неделата на иранскиот филм гледачите можат да видат филмски дела на исклучителни автори од неколку генерации на иранската кинематографија, која изминативе децении е една од водечките во светот.

Подетално...

Денови на културата на Исламската Република Иран во Република Македонија

На први декември 2014. во Скопје - Република Македонија почна недела на културата на Исламска Република Иран подржана од страна на Ирански културен центар во соработка со иранска амбасада.

http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_01.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_02.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_03.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_04.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_05.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_06.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_07.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_08.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_09.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_10.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_11.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_12.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_13.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_14.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_15.jpg
http://iran.mk/images/news-kci/dani_irana_2014/dani_kulture_93_16.jpg
01/16 
start stop bwd fwd

Подетално...